Tuesday, July 23, 2013

...Bandung/Jakarta 2013 ~ Day 2...

:::Day 2 ~ (BDO - JKT - BDO):::

Seawal pagi lepas breakfast, supir kami iaitu Pak Dede dah sedia menanti...Yes kami akan ke Jakarta...Kalau ikutkan last year kami tak ke sana tapi this year saja nak p tu pun just menyinggah 2 tempat feberet saja sebab nak bawak Mak first time datang...



Masuk ja Kota Jakarta dah mula la macet...Arghhh fedup betoi...macam siput ja..kan dah wasting time...Then tempat yang kami nak tuju pun boleh tahan hebat kesesakan trafiknya..Mesti dah boleh agak kan kami nak ke mana??? ce teka ce teka...Haaaa TANAH ABANG...Rugi sangat kalo sapa p Jakarta tapi tak singgah ke Tanah Abang...Actually TA ni pun kurang lebih cam Pasar Baru kat Bandung...Tapi di TA lebih kepada nak beli secara grosir (borong)...Manusia??? toksah cakap la...memang beretuh bahu and berlaga montot jer...So kami pun tak sempat nak tawaf semua blok yang ada...Sebab terlalu sesak then kesian dekat Mak takut terlepas pandang nanti susah...Cadang nak ke pasar yang kat tepi2 jalan tu sebab sumpah boleh dapat 50% much cheaper dari dalam bangunan blok TA...Tapi Aunty takmau pulak sebab dia malas nak berhimpit dan bersesak dengan orang...Kalau di TA i ols lebih suka memborong telekung dan Jubah...Murah dan cantik...

...Pasar yang di tepi2 jalan Tanah Abang...

...Di dalam blok Tanah Abang...


Selesai di TA, kami bergerak ke MANGGA DUA...Ohh ini pun destinasi wajib jika u ols ke Jakarta...Nak cari henbeg?? ha sini la tempatnya...LV dapat Rp50ribu jerrr...hahaaha...Mampoo??dah puas angkut 3,4 henbeg dan pusing-pusing di Mangga Dua kami gerak balik ke Bandung semula...




Tiba semula di Bandung sekitar jam 7 malam...Jadi kami terus ke D'Cost Seafood untuk menikmati dinner...Apa lagi marilah mengorder dan makan....Ada Meggi Goreng, Ayam Blackpepper, Cumi goreng tepung, Bawal Goreng, Nasi Goreng...Selesai makan kami pun dibawak pulang ke hotel...Memang sengaja mintak dihantar awal ke hotel sebab keletihan...



End of Day 2...

2 comments:

Nieda ramly said...

best . cer citer lagi.

Buzu Ediany said...

Nieda ---> hehehe thanks masih sudi folo blog i ols...yess tgh gigih mengupdet nih...