Sunday, September 22, 2013

...Bandung/Jakarta 2013 ~ Day 3...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia

Weehoooo kabare u ols?? Sehat?? Lama sungguh kan tak jenguk blog seniri dan blog kengkawan...By the way hari ni tetiba mood memblogging sudah mariiii....Jadi jom lah sambung apa yang tertinggai lama tu....

:::Day 3 ~ (Pasar Baru - Factory Outlet Jl Dago):::

Okeh kisah cuti-cuti Bandung pada hari ketiga...Setel breakfast Pak Dede dah sedia tunggu kami kat paking hotel...Memang bagus supir2 Iwan sebab diaorang timing  memang cun...So arini ni kami akan embushhhh faveret spot iaitu PASAR BARU TRADE CENTER...Pak Dede paking kat lantai 5 betoi-betoi depan kedai Sir Cinta...Weehooo lagi skali...Eksaited u ols...So terus terjah kedai...Pilih pilih rambang mata dah macam nak borong satu kedai...Ok pas then kami turun ke Lantai 1 dulu...Masuk blok A tetiba tembuih blok B...Then masuk kedai VOUGE...Lace memang mengancam kat sini...(Beli kain buat baju tunang-nikah kat sini ler)...



Tengok kedai-kedai jual tudung pun dah upgred macam2 pesyen dah...Hat yang plain bawal tu kaler maler dapat RM2.50 je...Mampooo??? Tapi i ols tak gila sgt jenis bawal2 ni (sebab malas nak iron)...Shawl pun memang super lawa...Ada lah grab beberapa helai...



Diteruskan lagi ke lantai seterusnya (sampai dah tak ingat lantai berapa) sehingga menjumpai butik SIR CINTA yang selalu i ols singgah dan borong...FYI, Sir Cinta memang mendominasi dalam Pasar Baru ni..Boleh kata tiap lantai ada cawangan depa...Tapi i ols suka p yang kat sini memang sebab design dia lagi mengancam...hampir separuh kedai kami sepahkan...Takpa berbalooi kot deknon oiii 4 bungkusan...Pas siap packing tulis nama kat plastik takut orang tersilap amik kan...Then kami ronda-meronda lagi sehingga ke lantai 6...Lantai 6 paling serabut sebab kat sini lah terletaknya food court...Biasa lah u ols akan disemakkan oleh penjual-penjual makanan yang dok promote kedai depa...Pedulikan just ignore and duduk je table mana2 yang u ols suka...

Kami tak makan just minum hilangkan dahaga...(memang tak rasa lapar sebab kenyang tgk limpahan kain-kain)...Okeh jgn lupa order Stoberi Jus...memang kawwww...Sambil minum2 mata dok ushar2 kedai-kedai henbeg kat sekeliling tu...Rp50ribu...Tok i ols pun apa lagi dah tak kena gaya sat angkat sat letak semua macam bekenan...Last2 terbeli jugak lah beliau 2 hendbeg 1 purse...

Okeh sedar-sedar jam dah kul 3pm...Hah kau dari jam 9am kot dok berlegar-legar dalam Pasar Baru...So p lah cari Pak Dede sebab nak mintak tolong angkatkan karung plastik kami...berat kot...hehehe...So next kami ke FACTORY OUTLET JALAN DAGO....


Kat sini i ols lone renger sebab Tok i ols dah penat tawaf Pasar Baru...Lagi pun FO tak in dengan jiwa dia...hahaha giteewww...Best sebab tak ramai yang tak best sebab tak banyak sale...Ada jugak i ols perasan FO baru...Haishh seronooknya kalo selim mesti lagi banyak i ols grab and go...After setel kat FO ingat nak manja kan diri kat AKAR SPA tapi biasa lah bawak orang tua kena paham keadaan mereka...Masa tu pun dah jam 6 petang...So cancel Akar Spa terus ajak Pak Dede p RUMAH MODE dulu...Weehooo sini pun syok jugak...Memang rasa macam takmau balik...Nasib la kat Rumah Mode ni ada kerusi2 santai boleh Tok i ols rehat2 sambil i ols siap belanja kan...

Kami makan malam di PARIT 9...Seafood lagi...Yeah sebab Tok i ols tak suka sangat masakan Padang/Sunda...Kat sini dia suka makan cumi goreng...Ada kangkong belacan...Telur dadar...Harga pun murah...Usai makan kami mintak Pak Dede hantar balik ke Hotel dan rehat dan tengok tv sambil belek2 barang yang diborong siang tadi...



4 comments:

Nieda ramly said...

NAK TENGOK APA YG BUZU BORONG TU....

Nieda ramly said...

NAK TENGOK APA YG BUZU BORONG TU....

Buzu Ediany said...

Nieda --> hehehe mmg tak snap pun lah sbb aunty borong utk nak buat jual kat sini...mmg byk jgk lah...

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com
or
tonytransportbandung@gmail.com