Tuesday, October 12, 2010

...CerIta aKu paDA 10.10.10...

...Selamat Pagi dan Salam 1 Malaysia u olsss....Apa cerita weekend korang???Yelahhh semua orang sibuk dok gembar gembur kan tarikh yang unik lagi menarik itu...Entri lepas kan aku cakap nak balek kampung...So sudah selamat pulang dan juga selamat kembali untuk meneruskan bekerja seperti biasa...

...Tapi kat sini ada penukaran cerita sket...Di mana sepatotnya aku pulang ke Penang dengan menaiki bas, tapi last minit EN DF wat seprais coz dia cakap nak anta balik merangkap dia pun nak ikot balik...Hahahaha...Saya happy dan terima kasih EN DF...So kami pulang bersama2 dengan menaiki mobil...

...En DF & Cik ZE...

...Ok nak short cut stori, sebenarnya aku nk ceritakan apa yang berlaku pada 10.10.10...Tadak la apa yang spesel sangat...Tapi sekadar berkongsi cerita...On that day aku ada 2 kenduri...1 kenduri Kawen dan 1 lagi kenduri Tunang...Ditambah pulak sempena 10.10.10 ni Air Asia ada wat promo tiket RM10...So sempat la beli tiket untuk cuti2 end of this year...Ke mana??Ke Jakarta with my mom and aunty...Bole shopping untuk Raya Haji and beli serba sedikit apa yang patot untuk bulan Desember nnt...Ada apa ye bulan December ni???Tunggguuuuuu....Pada hari yang sama jugak lepas menghadiri kenduri kendara itu, kami gerak pulang ke KKB...
...Cik Buzu di atas pelamin orang...

...Barisan kepoh yang menjayakan Majlis Pertunangan Dayana & Azri...

...With Dayana...congrats beb...

...Kami memang suka posing...

...On the way back, kami singgah pekena MEE UDANG MAK JAH kat Kuala Sepetang...Ini memang tmpat feberet EN DF...Dari balik Penang time raya hari tu lagi dia dok ajak singgah...Dah lama jugak kami tak p makan kat situ, wah dh upgred sket tmpat dia...Siap ada menu yang cantek serta penambahan menu masakan...Masa kami sampai, naseb orang tak ramai...So jom order...EN DF order Mee Udang Special RM11.00 and aku lak order Kue Teow Udang biasa RM7.00...So jemput makan ye korang suma....Slurrpppp...Nyummm Nyummm...
...Menu @ Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang...

...Kue Teow Udang Biasa RM7.00...Saya punya...


...Mee Udang Special RM11.00...En DF punya...

...Longgokan Udangs...Yang besar tu special...yang kecik tu biasa...


...Dapat jugak lepaskan ngidam Mee Udang Mak Jah...Lepas makan kami pun gerak pulang...Tiba di KKB lebih kurang jam 10malam...Dan EN DF meneruskan perjalanan ke Kajang...
...So begitu la cerita saya pada 10.10.10...Walaupun rasa macam biasa tapi terasa sangat berharga & bahagia...Tenkiu again pada EN DF sebab menemani saya pulang ke kampung...

5 comments:

che'Burn@che'Qis said...

en df anta balik kg kt penang pastu trus balik kajang???mak aihh xpenat ke?drive juh tuhh..

Buzu Ediany said...

Buzu--->Che Burn@che Qis:-
Hahaha bkn stakat anta tp dia pon turut menumpang cuti2 skali kt umah...Sanggup amek MC tu..Ahad baru ktorg balik sini...

!eNa PnG said...

amboi.. teruja ka tengok pelamin tue :X

Yan said...

memula mmg lah pelamin orang. nnt pelamin sendiri..

mEiZ SHA said...

wawqwaaawa
x sabaq nak tunggu ape ada di bulan disember tu..
hehehe
:)