Friday, February 03, 2012

...4D 3N Honeymoon @ BALI ~ Day 4...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia...

Entri Hanimun di BALI - last day.....

::: DAY 4 ~ 22 January 2012 :::

Harini ni dah masuk 4 hari kami di BALI...Oh sungguh tidak puas rasanya...Actually banyak lagi objek wisata di BALI yang kami tak sempat nak visit... Itu merupakan petanda untuk kami repeat Bali Trip kann?? :)

Pagi ni sengaja bangun lewat sebab dah tak p mana-mana... Selepas breakfast, kami hanya santai-santai di bilik... Jam 12 tengah hari kami check out dan Pak Ujang datang menjemput untuk hantar kami ke Airport...Masih awal sebenarnya sebab flight kami jam 5petang... Jadi minta Pak Ujang singgah di KRISNA sebab nak menambah pembelian souvinier...Masa dok packing2 malam tadi rasa macam tak cukup pulak...

Then sebelum meninggalkan BALI, kami request nak makan NASI PADANG so Pak Ujang bawak kami p ACC MINANG yang terletak di Jalanraya Tuban tidak jauh dari Ngurah Rai Airport...Senang cita rumah makan ni terletak betoi2 berhadapan dengan monumen kuda...Masakan Padang kat biasa ja tak sedap sangat pun...Harga boleh tahan jugak...




Selesai makan, kami pun berposing2 sebentar sebelum bergerak ke Airport..Jam masih awal lagi sekitar pukul 2.30petang...Kena melangut kat airport lebih kurang 2jam...Hanya lepak di McD menghabiskan sisa rupiah...



...Rumah Makan ACC MINANG terletak berhadapan dengan monumen kuda putih ini...






Alhamdulillah, kami selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air...Begitu lah rentetan cerita bulan madu kami di BALI, Indonesia.... InsyaAllah jika diberi kesempatan, ingin saya repeat lagi ke sini...

******************************************

# Terima kasih pada En DF ... Pak Ujang yang sedia bawak kami sepanjang di Bali... Kak Leez + Axim + blogger2 lain atas catatan kembara ke BALI jadi saya pinjam sebagai rujukan...

# Contact Supir di Bali - Pak Isme +6281338614174
                                   - Rate adalah Rp350ribu/day

# Ngurai Rai Airport Tax - Rp150ribu/pax

14 comments:

cik gold said...

bestye kak sana? cik gold pon cadang nak honeymoon kat sn nanti.hehe

mEiZ SHA said...

bestnyerrrrrrrrrrrr buz..:)

Bulat said...

nice entry..singhag n follow..feel free untuk visit my blog, baitijannatijamilah.blogspot.com ;-)

It's Me IsMahoneY said...

nak taya..rate pak isme tu utk kita sewa sehari x kesah bape org ke atau per pax? mcm mana nak kontek dia dr sini? sampai sana baru book ke ape?

Buzu Ediany said...

@ It's Me IsMahoneY : rate tu untuk per day untuk 1 kereta..yang kami naik tu avanza...bole muat smpai 5-6 org kot..so kalo ramai2 bole tong2 je...bole sms je kt no yg sy bg tu...better book dr sini takut dia dh ada org...

Mama Aufa said...

best baca entry ni. sy tgh search2 pasal bali ni. plan nak gi ngan suami taun ni. boleh sy tau tak kalau pegi 4 hari 3 malam camni, dalam brapa rupiah (atau RM) ek expenses kat sana utk 2 org (tak masuk hotel)?
thank you!

Buzu Ediany said...

Mama Aufa --> tq sbb sudi singgah blog kami... msa kitaorg pegi ni lbh kurang rm1200 je termasuk hotel..trip sy mmg bajet murah2 saja...

IamAin said...

tgh survey2 psl bali tejumpa blog akak.dh book flight sept ni..nk celeb anniversary kt sana..akak book hotel dr malaysia thru hotel ke atau pak isme yg tlg book kan?

IamAin said...

tgh survey2 psl bali tejumpa blog akak.dh book flight sept ni..nk celeb anniversary kt sana..akak book hotel dr malaysia thru hotel ke atau pak isme yg tlg book kan?

Buzu Ediany said...

IamAin --> hai tq sbb sudi dropping by..Hotel sy book through booking.com or else bole try agoda.com cmpare mana murah..kalao nk mntak pak isme book pn bole..bgtau dia nk rate hotel brpa..

IamAin said...

akak.lepas tu Itinerary selama 4 hari tu akak yg pilih ke atau pak isme?

saya ade email pak isme..
n dalam itinerary tu saya nk tolak kecak dance sume.haha

kalau time makan kt restoran,kita bayar ke atau termasuk sekali?

Buzu Ediany said...

IamAin --> itinerary tu ada yg sy draf sendiri..tp kalo nk folo supir pnya pun bole je. nnt ckp la kt supir tu taknak p tgk kecak dance semua tu.

Makan bayar sendiri.biasanya kita akan ajak supir join skali.kita bayarkan..kadang2 dia takmau pun..

fyi, rate sewa kereta tu adalah untuk kereta + supir saja..lain2 tanggung sendiri mcm tiket entrace ke dll...

madoct10 said...

Tumpang tanya.. ada kena bg tips kat driver tak.selalunya kalau yg ambik agent harga tk termasuk tips. Thanks yee.

Buzu Ediany said...

madoct10 ---> normally mmg kita akan bg tips tp kalo tkmo bg pun tiada paksaan..cuma xtra penghargaan sbb depa bwk kita jalan2..amaun pun tak kisah nk sikit ka nak byk..