Wednesday, February 01, 2012

... I Missed My Travel Mate...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia....

Well entri ini dituju khas kepada MISI IENA ~ HAMZAH ~ BOBOY ....

Saja-saja terimbau kenangan cuti-cuti kita...Sebab kita semua dah ada komitmen dan sangat susah untuk kita travel together-gether lagi macam dulu... Saya amat rindukan all the sweet memories itu...It was really fun...Even kita tidak la sempat untuk explore banyak tempat tapi ianya sudah cukup bererti kan??

Korang ingat tak pestaim kita travel obersea?? Destinasi kita JAKARTA/BANDUNG...Bulan Julai 2009 ... Time tu Bedah pun join... kita berlima...Ingat dak Hamzah & Boboy sesat dalam Pasar Baru?? Then kita p Taman Mini Indah Indonesia kat Jakarta...Pak Erwan yang sempoiii...Kira duit juta-juta rupiah??...Then Hamzah and Boboy panggil aku warden sebab pagi2 dah bising dok kejut depa bangun... Dan banyak lagi kenangan indah kita di Jakarta/Bandung...Korang teringin nak repeat tak??



Lepas tu  bulan Oktober 2009 kita p KUCHING...Tapi kali ni Misi Iena tak join...Cuma aku, Hamzah and Boboy... Trip Kuching memang rasa macam orang kaya... Kita naik flight MAS (mmg murah beli time promo) then kita tidoq kat hotel five star... Kita p Cultural Village...Kita jalan-jalan kat Waterfront...Sesat dok cari Top Spot Food Court...Seronok sangat kan???.




Januari 2010 kita ke BANGKOK dan PATTAYA, Thailand...Me, Misi Iena, Hamzah and Boboy...Trip paling mencabar...6 hari kita di sini...Boboy and Hamzah sure ingat lagi kat Ms Apple??? Shopping kat Suam Lum Bazaar... Siam Paragon... Then dapat driver taxi sengal time p Dream World...Kita jalan-jalan kat pantai Pattaya...Hamzah buat suit yang murah...U ols still remember?? hukhukhuk... saya rindu....








Dan pada bulan Ogos 2010, kita sepatutnya p HONG KONG & SHENZEN... Last minit cancel sebab saya tak dapat join trip tu... Then both of them pun macam taknak pegi... Pasrah sangat...

Conclusionnya, our last trip was Bangkok, Thailand... Until now FEB 2012, kita dah tak berkesempatan pergi cuti-cuti sama-sama lagi... Saya amat berharap kita masih dapat pergi cuti-cuti lagi pada masa akan datang... Kita enjoi sama-sama...Macam dulu-dulu... Oh sesungguhnya saya amat rindukan saat itu... :(

5 comments:

!eNa PnG said...

OMG.....


Thanks MU..Kawe baru dok tgk-tgk gambaq kita semua.. memang nak sangat g bercoti...Insyallah jika semuanya sudah beres...:D

Buzu Ediany said...

Iena PnG --> best kan mu..harap2 dapat la kita p cuti2 lg...insyaAllah

che'Burn@che'Qis said...

fuyoo..bestnyier!

mEiZ SHA said...

haaa jom pi ngan aku plak..:)

Buzu Ediany said...

Che'Burn@Che'Qis ---> bulan apr nnt kita jadi travel mate ok...tak sabaq ni... :)

mEiz Sha --> jomm...boleh plan p sma2...tak penah p cuti2 dgn hg...hehee