Wednesday, March 06, 2013

...Makan Angin @ Padang/Bukittinggi ~ Day 3...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia

Hello..hello March!!!
Halamak dah masuk  bulan March...Kiranya hampir sebulan entri ini tertangguh...Liat sungguh nak habiskan cerita final day kami di bumi Sumatera...So marilah teruskan cerita hari ketiga kami di Padang/Bukittinggi...

:::05 Februari 2013 ~ Day 3:::

Dari malam semalam dah siap packing segala...Beg dah beranak pinak...Takpa yang penting ada kepuasan di situ...Ok pagi ni lepas breakfast kami akan gerak ke Padang semula...Flight kami ke KL pada jam 1.55pm...So tidak lah rushing sangat...Sempat jugak Roni bawak kami ke kedai sulam untuk titisan terakhir...Sepanjang perjalanan ke Padang, kami semua tertidur mungkin sudah merasai keletihan hampir 3hari padat dengan aktiviti...



Tiba di Padang sekitar jam 11 pagi...Roni bawa kami ke Pantai Padang...Well tak berhenti pun sebab pantai kat situ bukan lah seperti Port Dickson atau Batu Feringghi...Kurang cantik dan kotor...Kemudian we ols request nak early lunch siap2 before berangkat pulang...

Roni introduce kami SOTO GARUDA...Rumah Makan ni memang terkenal dengan keenakkan sotonya...Hmmm sedap sotonya dimakan bersama keripik kulit sapi...Dah selesai makan kami terus menuju ke Airport untuk menguruskan bagasi bak gergasi ni...Terima kasih Roni sebab tolong uruskan luggage kami semua...




Dah siap drop luggage kami hanya duduk sambil menanti pesawat...Memang majority adalah orang kita jugak dalam flight tu...Alhamdulillah selamat tiba di LCCT hampir jam 5petang...Kami berpisah di LCCT dan i ols tunggu sampai jam 9pm untuk meneruskan perjalanan ke Penang...



Thanks alots kepada ahli rombongan...Terlebih terkurang sepanjang kita berada di Sumatera harap dimaafkan...Hopefully we can plan for another trip...Dan tak lupa juga pada Roni dan Feri yang setia bawa kami jalan2 dan layan karenah kami semua...InshaAllah ada rezeki kita jumpa lagi... 

-The End-

2 comments:

aziman omar said...

Nak melawat ke Padang Bukittinggi?Kami boleh uruskan semuanya untuk anda.Maklumat lanjut masuk sini:

http://freelancetour.blogspot.com/

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.