Friday, June 05, 2015

...Day 2 ~ Hong Kong & Macau Trip...

Salam Ceria ~ Salam 1 Malaysia ~ Salam Kasih Sayang

Hai kawan-kawan...masih ingat saya?? Saya nak sambung entry cuti-cuti ke HK dan Macau ni...

:::DAY 2 ~ (Hong Kong Disneyland):::

Baru 1 malam di HK tapi memang rasa macam dah banyak hari maybe banyak jugak yang kami explore pada hari sebelumnya.  Hari ni macam biasa rutin para isteri bangun pagi siapkan breakfast dan lunch untuk semua.  Tuna Sandwich dan bihun goreng siappp untuk menu siang harini.

Nak jalan banyak nanti so memerlukan tenaga...Let's start  the journey to HK Disneyland. Tempat yang WAJIB pergi if u ols sampai di HK. 

Dari Apartment to HK Disneyland : Austin Station ~ Nam Cheong ~ Sunny Bay ~ Disneyland Resort (HKD 19)









Yehaaa it was my very first time masuk Disneyland. Masa kami sampai masih tak berapa ramai lagi jadinya sempat nak berposing dulu kat pintu gerbang. Itu memang wajib okeh sebagai tanda kami dah sampai HK Disneyland.  Jauh jugak oii nak sampai ke kaunter tiket nun. Walaupun ada matahari tapi tetap rasa selesa sebab dingin ja cuaca. I like!!




Beware : If korang memang tapau makan dari luar macam kami sila pastikan diletakkan dalam stroller baby takpun letak bawah2 skit dalam beg. Sebab orang yang jaga entrance akan check setiap beg.

1.    Adventureland

Di sini ada beberapa attractions termasuk water rides. Kami sempat mencuba Jungle River Cruise. Di bawa menyusuri sungai. Dapat jumpa elephant, king cobra, hippo family...Jaga-jaga nanti basah! Selain itu di Adventureland u ols boleh mencuba Liki Tikis, Rafts & Tarzan Treehouse. The best part jangan terlepas untuk tengok FESTIVAL OF LION KING. Memang best penuh muzikal dan colourful.






2.    Grizzly Gulch

Kat sini u ols boleh naik ride dipanggil THE WIDEST RIDE IN THE WEST...type of roller coaster jugak la tapi tidak lah ngeri sangat sebab kalau ngeri i ols memang tak naik pun.




3.    Mystic Point

Kami hanya passed by saja kat sini. Sebab macam tadak yang menarik pun!Nak ke Mystic Manor tapi macam malas nak naik tangga...Hahaha...So next.....



4.    Toy Storyland

Ha sini jangan lupa try RC RACER...Kalau berani lah...Huiii tobat tak naik...Tengok sang suami saja dari tepi.





5.    Fantasyland

Di sini memang semuanya cute cute belaka. Kami ke IT'S A SMALL WORLD...Naik boat dibawa keliling dunia kecil yang penuh warna warni. Selain itu, u ols boleh ke FANTASY GARDEN untuk bergambar dengan karekter Disney. Diharapkan dapat beratur dengan penuh sabar ye...Tidak lupa ke MICKEY'S PHILLAR MAGIC nak tengok live show Mickey and friends. Rasa macam tak complete sebab tak singgah ke SLEEPING BEAUTY CASTLE...Dah terlepas ke depan then malas nak patah balik. Selain tu dekat area sini nanti ada show FLIGHTS OF FANTASY. Jangan lambat nanti kena berdiri belakang-belakang.










6.    Tommorowland

Next park adalah Tommorowland. Kat sini pun kami tak naik any rides sebab dah penat jalan.Hah baru pukul berapa kan.Besaq oii bak hang HK Disneyland ni.

7.    Main Street, USA

Last kami ke sini. Sebab nanti nak tunggu LIGHT OF PARADE SHOW dan Fireworks. Sambil-sambil tu boleh nikmati waffle bentuk Mickey one of street cafe. Dah jom amik tempat siap-siap nak tunggu show sekali gus menamatkan acara lawatan kami di HK Disneyland.






Seharian kami di HK Disneyland. Penat tak payah cakap tapi berbaloi sebab bukan selalu dapat merasai pengalaman macam ni kan.  Dah habis show kami pun gerak balik. Bunyi macam nak singgah nite market tapi macam semua dah penat so terus balik apartment untuk rehat. Secara keseluruhan HK Disneyland memang ohsem!! Good bye HK Disneyland till we meet again!!


2 comments:

Seo Ninja said...

your article is this very helpful thanks for sharing................:)

Vimax
Vimax Canada
Vimax Asli
Vimax Original
Obat Kuat Viagra
Viagra
Alat Pembesar Penis
Pembesar Penis
Obat Kuat
Obat Pembesar Penis
Obat Penyubur Sperma
Obat Perangsang Wanita
Sex Toys Pria
Sex Toys Wanita

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111