Sunday, November 07, 2010

...MaMam @ ArOmA iKan BaKar wIth PenANgiTes BesTiEs...

...Salam hujung minggu buat korang suma...Hari ni dah masuk 3hari bercuti...Rasa macam sat ja esok dah nak keja kan??Arghhh bosan..Tapi takpa this coming week aku keja 3hari saja then akan bercuti2 ke Jakarta...Anyway di pagi yang suram ni tetiba terbangun awai pulak...Sementara nak tunggu EN DF sampai dari Kajang sebab dia nak ajak p satu tempat...Tempatnya kena tunggu untuk entri seterusnya...Hehehe...So dh taktau nk buat apa ni, sempat jugak aku nk updet sket pasai aktiviti makan2 bersama bff aku...Rasa macam dah lama jugak tak lepaking dengan diaorg...So set dengan diaorg nak p makan kt Jeram, Kuala Selangor...Nama kedai tu AROMA IKAN BAKAR...Aku memang first time ke sana...Tempat ni disuggest oleh Fidos...Overall memang sangat berbaloi2 makan kat sini...So jom kita terjah apa menu yang dilahap oleh kami...

...Welcome to Aroma Ikan Bakar...
...Sempat posing sementara nk tunggu Hamzah and the geng smpai...
...Misi iEna yang berbaju biru...
...Inilah wajah2 yang sedang menanti hidangan @ AIB...
...Iena & Hamzah...

...Okeh seterusnya adalah gambar2 menu yang kami order...Hurmm tapi harap maap dapat snap sekoq ikan saja...Actually oder 3ekoq; ikan siakap Stim Limau, jenahak 3 rasa & kerapu bakar tapi disebabkan jin2 kelaparan so tak sempat nak snap dah dibaham...

...Tembikai Laici...

...Kailan Ikan Masin...

...Butter Prawn + Telur Dadar...

...Jenahak 3 rasa + tomyam campuq + nasik puteh 2 mangkok...

...Sotong Celup Tepung...


...Puyuh Goreng Cili sebab Tan ni dia takleh makan seafood ada alergi...
...Kami dan makanan kami....


...Nak ditambah kat sini, if korang nak p reramai better korang booking table kalo tak takot korang kena tengok ja orang lain makan...Kalau weekend or public holiday memang orang ramai mcm semut merah...hehehe...Nasib la time kami sampai ada 1 ja table panjang yang ngam2 memuatkan kami bersembilan ni...Sembilan orang???Siapakah mereka2 itu??Aku, En DF, Misi Iena, Fidos, Hamzah, Tan, Shazli dan turut serta best pren En DF, Shahrul and wife...

...Masa budak waiter tu letak hidang ja, tanpa bercakap banyak, dengan lafaz bismillah kami seraanngggg....Semua masakan dia memang sodap...Sotong Celup tepung memang sangat krispi...Butter Prawn pun sedap n terasa...Ikan Jenahak 3 Rasa menang marveles,digoreng garing2...Semua lah sedap...Nak tau lagi korang p try sendiri...



...Haishhh En DF ni pinggan berselerak dgn tulang2...Memang semua licin kami sebat...Ternyata Aroma Ikan Bakar sangat recommended...Harganya??9 orang makan baru RM240.00...murah kan?kan? So if nnti korang nak pegi jgn lupa roger aku...Nak ikot jugak...huhu...

4 comments:

mEiZ SHA said...

amboi2...dapnyerrrrrrrrr...:)
hang ada kat kl ka buzu?

Buzu Ediany said...

Buzu--->Meiz Sha :

mmg sodap beb kt sini...hg penah try tak??aku pn 1st time..murah lak tu...

Aku skang kt kuala kubu...huhu..dh dkt 4bln dh kt sini...

mEiZ SHA said...

owhh
ye ke??
laa xtau pon..

hang keje mana la anie?

Yan said...

best tu jenjalan n memakan..