Thursday, February 07, 2013

...Trip to JB & SIN ~ Day 1...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia...

Alhamdulillah sudah masuk bulan Februari di tahun 2013...Banyak sudah rencana telah terlaksana...
Seperti pada entri lepas, i ols ada mentioned yang i ols bersama cinta hati i ols serta bffs i ols bercuti2 ke Kota Singa kan...So marilah intip2 kisah kami bercuti2 di selatan tanah air...We ols ini terdiri dari En DF, Misi Iena, Hamzah, Boboy, Ieda dan Tan...Meriaahhhhh

24 Januari 2013 ~ Day 1

Bertolak dari KL to JB agak lewat kerana Hamzah ada urusan rasmi pada sebelah pagi...(Kena turn join Perarakan Maulidur Rasul)...Kami berkonvoi 2 buah kereta...Perjalanan smooth saja sehingga lah tiba di Hentian Pagoh...Suspen yang pertama --> Tan check punya check rupanya tertinggal Passport dalam kereta dia...Ooo emm jeee dah lebih dari halfway baru tersedaq...Maka kereta mereka berpatah balik untuk ambil passport...Nasib baik Fidos membantu menghantar passport Tan jadi mereka bertemu di Restoran Jejantas Ayer Keroh...

Kami pula meneruskan perjalanan ke Johor Bharu...Exit tol Senai kurang lebih jam 9.30malam...Dalam hati menarik nafas fuhhhhhh sempat nak singgah JPO...Yaaay sempat memang sempat tapi cuma sempat masuk dua butik saja....Then semua dah start tutup... --> sedih!!!


Dari JPO kami ke Senai Airport sebab nak menjemput Ieda...Dia fly direct from Penang - JB... Lepas tu baru lah kami ke Pusat Bandar untuk check in hotel JA RESIDENCE yang terletak di Jalan Wong Ah Fook betul-betul berhadapan dengan Bazar JB...

Lepas check in dan selesaikan urusan peribadi kami mencari makanan spesel orang JB...Ramai dok bercerita tentang RESTORAN SINGGAH SELALU...Lokasi jalan nak menghala ke Danga Bay...
Time kami sampai memang agak lewat sudah hampir jam 12 midnite...Tak risau sebab restoren ni open for 24hrs...Ni kira dinner + supper skali...Sementara menunggu geng jejaka sampai kami mengorder Nasi Goreng Kampung, Ayam Lemon,Bihun Hongkong, Seafood Kue Teow kot and Roti John...Oh rasa masakan tidak menghampakan perut kami yang tengah kelaparan.



Elok kami dah siap makan baru lah mereka yang tertinggal passport tiba...Sambung cit chat serba sedikit maka kami pun beransur pulang ke hotel...Gayanya nak singgah ke Danga Bay tapi masa lalu kat area situ ramai pulak mat rempit kena warming up nak start game...Ahhhh potong betoii la...So conclusionnya kami balik hotel and Zzzzz.....

Esok nak p main-main...yaayyyy

3 comments:

!eNa PnG said...

rindu nak p agie..:)

Nieda ramly said...

nak baca lagi ...

Buzu Ediany said...

!eNa PnG --> Mu, jom Bangkok...depa ajak p BKK...

Nieda Ramly --> harap bersabar...sedang diusahakan untuk siapkan entri ;)