Friday, December 24, 2010

...HKKB FaMiLy Day ~ 11 & 12 December 2010...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia

Well...well...well...this time nak stori telling pasai Family Day kat Opis aku yang telah diadakan di Teluk Batek, Perak pada 11 dan 12 December 2010...Memang best sebab dengan menyertai Family Day ni dapat mengeratkan silaturrahim sesama staff...Nak pulak orang baru macam aku kan...Kena la bersosial lebih sket...Satni orang cop sombong pulak...
...Welcome to Virgo Batik Resort...
Okeh sambung cita pasai Family Day, kami berkumpul di HKKB jam 8.00am konon2 nak berkonvoi reramai ke Teluk Batek...Tunggu orang tu tunggu orang ni jam 9.00am baru gerak...Perjalanan menuju ke Teluk Batek pada pagi tu ditemani gerimis...Sungguh damai...Kami berhenti rehat di Hentian Rehat area Teluk Intan kalau tak salah...Lebih kurang setengah jam berhenti rehat, kami menyambung semula perjalanan...Memang agak boring along the way nak ke Teluk Batek...Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 3jam dan akhirnya kami tiba di Virgo Batek Resort, Teluk Batek...Virgo Batek Resort adalah resort yang baru dibuka beberapa bulan yang lalu...Ia terletak betul2 bersebelahan Teluk Batek Resort...Overall memang ok resortnya setimpal dengan harga...Cuma service agak kureng sket...kena tunggu dekat 3jam baru bilik ready...Mybe staff tak ramai kot tu yang agak lmbat diaorg clear...
...Ni la salah satu hamper yang aku dapat masa lucky draw...
...Barisan Organizer & goodie beg...

...With Anne selaku room mate aku kt sini...
...Register pnya awai tp lps 3jam br dpt masuk bilik...

Berbalik pada itinerary program, pukul 4pm semua diarahkan turun ke kawasan lapang yang terletak berhadapan resort untuk aktiviti sukaneka...Wahhh terimbau kenangan sukan sekolah rendah dolu2...ada lari ikat kaki, isi air dalam botol, bom air dan mcm2 lagi...Kebanyakan aktiviti ni disertai oleh kanak2...Seronok la diaorang setiap game dapat hadiah...Ada jugak aktiviti untuk orang dewasa seperti kitaorang tapi aku tak join hanya sekadar menjadi observer...Syok tengok gelagat diaorang...Aktiviti sukaneka pada petang itu tamat kira2 jam 6.30pm...Selepas tu adalah acara bebas...Ada yang berjimba2 di tepian pantai...Tapi aku terus je ke bilik sebab nak merehatkan diri...


...Syiok betul anak Kak Mas dapat hadiah...
...Tiup jangan tak tiup...
...Kaki sapa la ni kena ikat...
...Acara bom air...
Acara seterusnya adalah HKKB Family Day Dinner...Ini adalah acara kemuncak dan sangat dinanti-nantikan...Selain boleh merebut lucky draw dapat jugak mengasah bakat suara dalam sesi karaoke...Memang agak bertuah jugak ye nama aku telah dipanggil untuk cabutan bertuah...Dapat la hamper berupa makanan2 dan jajan...Yang paling penting semua orang sangat enjoy...Majlis tamat jam 11malam...
...Ucapan aluan oleh Pengarah...

...makan time even menu yg biasa2 ja but still enjoy the food...
Keesokkannya pulak adalah acara bebas...Selepas breakfast, aku dengan beberapa staff lain just jalan2 kat sekitar gerai jualan...Saja jalan2 sambil cuci2 mata...Ada yang menyambung aktiviti pantai...Aku kureng sket dengan pantai so aku decided nak check out awal and rehat ja kat umah...Lebih kurang jam 10am En DF datang jemput kat resort dan kami pun pulang...Sepanjang perjalanan aku just tidor je macam lah penat sangat kan...apa2 pun terima kasih kat En DF sebab sudi menemani saya...Sekian cerita aku untuk entri kali ni...

2 comments:

Yan said...

Tak penah sampai tpt ni..

Buzu Ediany said...

Buzu ---> Yan

Sis, nnt have free time bwak la family jalan2 teluk batek...skang ni dh byk berubah compare dlu....Resort & chalet pun dh byk...lgpun lbih kurang 10mins to lumut...