Friday, June 24, 2011

...Farewell Haji Amran + HouseWarming Unit Kewangan...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia

Haluuu u olss...wahh sepagi ni saya sangat sibuk melayan tetamu...Bukan apa pagi ni my department ada anjurkan Majlis Bacaan Yasin sempena perpisahan Haji Amran, Pembantu Tadbir bahagian gaji di unit Kewangan...Dia akan berpindah ke Pejabat Kesihatan Kuala Pilah...Haji Amran ni kira otai kat HKKB ni...Telah berkhidmat di HKKB since 1st posting ke sini, dari bujang sampai la 7 orang anak...If i'm not mistaken lebih kurang 30 tahun kot...Lupa tadi dia ada bagitau masa speech...Orang lama ni memang ilmu penuh di dada sebab selalu saya pun rujuk kat dia kalo ada papa yang tak paham...


...Inilah HJ AMRAN...

...Pengarah menyampaikan cenderahati  kpd Hj Amran...Yg baju biru tua tu Matron Am..
Br nek pangkat..huhu tahniah Matron...

...Yang ni hadiah dari we ols semua dari Unit Pengurusan + Kewangan....

...CC Azizul sebagai MC...

Well selain itu, kitaorg ada wat ala2 housewarming..eh house ke??kira ofiswarming la kan...Unit Kewangan baru ja di renovated...Dolu2 saya difahamkan bilik yang dijadikan opis kewangan ini adalah bilik OT...WHAT???Omagad seremsss u ols...hahaha...then lepas dah tak digunakan dijadikan pulak bilik untuk Ketua Jururawat...Lepas diaorg pindah ke new ofis, then we ols di Unit Kewangan take over...Haa lepas renovation, memang curlastt okeh dh tak nampak macam bilik OT...Siap cat dinding kaler kuning...Kesian Haji Amran, dia yang paling lama kat Unit Kewangan tak sempat nak merasa duduk kat opis baru....

 ...Opis ni stil empty takde perabot so semua org makan beramai2 kt lantai..Dah macam p rumah kenduri...Hurmm tapi ni pun kira kenduri jugak...Siap pengarah pun dok bersila skali...cayalah pengarah...

...Ucapan aluan oleh Tuan Pengarah...

 ...Antara yang hadir (Wanita)...

 ...Antara yang hadir (Lelaki)...

...Ce tengok Pengarah pun steady ja bersila sekali..tapi dia join after bacaan yasin lah..
  





...Antara juadah yang dihidangkan adalah nasik lemak,pulut kuning,rendang,mee rebus, karipap, kuih ketayap, kek,dadih,teh o,teh tarik...Semua memang confirm high calories...


 ...Sesi bergambar beramai2...








 ...Our Pengarah memang suka bergambar..abeh dia pegi dekat semua group2 nak suruh amek gambaq sesama....
Sgt2 spoting...


Sekian saja cerita singkat saya di hari Jumaat yang mulia ini...Cerita tentang harijadi saya belum dapat diupdet...tunggu ye...

1 comment:

Yan said...

wahh..sakan food tu..high calories sesekali..oklah tu..hee