Saturday, June 11, 2011

...UiTM Di Hatiku...

Salam Ceria dan Salam 1 Malaysia

Kawan2...ntah kenapa arini mood berblogging seperti membuak2...Agaknya sebab aku boring seharian kat umah kot...Tadi dok godek2 laptop lama...Then terjumpa la folder2 segala assignment, pics dan macam2 lagi masa aku dok study kt UiTM dulu...So tetiba terimbas kenangan masa study Diploma Pengurusan Pejabat kat UiTM Jengka, Pahang (2002 ~ 2004)...3 tahun u ols duduk kat Jengka...Banyak gila memori suka duka sepanjang aku kat sana...Marilah sama2 kita mengimbas kembali ke zaman study......Zaaaasssss


...Barisan gadis2 utara...Masa ni adalah jamuan hari raya utk Part 6...


...Junior's Nite...Malam Mesra yang diadakan sempena menyambut junior2 kitaorang...
Time ni pun dah part 6...


...Part 4 adalah semester yang paling best...Sebab banyak buat event...Salah satu yang kelas aku organized adalah KEMPEN KESELAMATAN KEBAKARAN...



...Time ni pulak masa FAMILY DAY...Memang meriah u ols...Nak pulak batch kitaorg ni memang semua likes merah makngah kaler...


...Masa buat lawatan sambil belajar ke UiTM Sri Iskandar...


...Jamuan Raya Part 6 sebab nak masuk semua tu yang jadi kecik ja pic...If tak salah jamuan raya ni merangkap jamuan perpisahan kitaorang semua...huhu sedey...


...Para jelitawan OM...Ada yang dah jadi bini orang,tunang orang, mak orang...


...Well ni post biasa kami...Kami adalah gadis2 Utara...Kebetulan batch aku ramai pulak yang berasal dari sebelah utara...So apa lagi jumpa geng kan...


...Cikna ~ Kak Reez ~ Ku Nina ~ Wati...


...Sangat sopan...Zura ~ Nisa ~ Lela ~ Suzie...


...Masa ni last paper for final semester...Alhamdulillah kami semua berjaya...



...Barisan jejaka kacak OM...


...BBQ nite...


...Aku lupa apa nama kampung ni...Time ni pegi ala2 program homestay kat Kuantan...

 ~ UiTM Di Hatiku ~

Wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku

Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hatimembela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.


2 comments:

shazlynn said...

buzu... sgt seronot hidup dgn kenangan kn... huwaaaaaaa....

Buzu Ediany said...

ateh --> yeszaa..rindu kenangan jengka..esp pasar malam jengka...hahaha...